​​

 eng_flag_lille.jpg

Skip Navigation LinksHandicap-side2

Handicapsejlads - Sæsonen 2015

(sidste opdatering: 18 september 2015)

Handicapafdelingens sæson 2015.

Sæsonen begyndte primo maj med at den ene af de tre Twin Olsen måtte forblive på land, da leverancen af en mast efter hærværket i juli 2014 endnu ikke havde fundet sin afslutning. Dette skete først medio juni, altså næsten et år efter uheldet. Imidlertid kom vi godt i gang med de øvrige fartøjer og det viste sig meget hurtigt at de nye tiltag med at kunne rebe sejlene på mini-12´erne var en succes. Trods megen blæst i sæsonen har der kun været to aflysninger og her var den ene forårsaget af bølgehøjden, efter længerevarende blæst fra N og NE. Det er imidlertid et væsentlig bedre resultat end i 2014. Der sejles fortsat kun på mandage i perioden 17-20.

Afdelingen måtte desværre tage afsked med to sejlere, men to nye er kommet til og måske er der en tredje i kulissen. Det har imidlertid stillet nye krav til sæderne i Twin Olsen og problemet har ikke fundet sin løsning endnu. Afdelingen er fuldt booket og vi overlever kun ved at der sædvanligvis er et afbud. Der er ikke fra SUNDETs side sejlet i juli måned, men vores samarbejdspartner fra LAVUK har efter indflytningen på Svaneknoppen været meget flittig. Den kølige juli måned bevirkede langt mindre pres på pontonerne fra badegæster end det vi så sidste år, hvor der var hedebølge. Vandscootersejlads inde i bugten er set og har medført politianmeldelse, desværre på et tidspunkt, hvor vores "faste mand" på området var på kursus.

Det sejlende materiel er slidt, men fungerer nogenlunde efter en høj havarirate i 2014.  Dog er det ikke muligt at rulle fokkene på Twin Olsen, hvilket er et ønske, især fra LAVUKs side. Dette vil nok kræve en omsyning af forligene, hvilket vi vil udføre forsøg med, da vi aftalemæssigt har ansvaret for materiellet.

Brodækkene holder endnu, men giver sig en hel del. Hvad der er værre er, at de nylonruller, der er under gangbroen er så nedslidte at de nu står for en udskiftning før underlaget ødelægges. Vi håber at dette kan klares med havnens kranbil i løbet af efteråret, når de øvrige flåder er taget ind i Svanemøllehavnen. Vi vil også indbjærge de udlagte ankerbøjer, der nu alle er fortøjede til  P-ringe, så de kan håndteres. Dermed sikrer vi os løbende kontrol med ankerkædernes nedslidning.

Afdelingens radiokapacitet (VHF) er presset, idet vi kun har 6 bærbare i vandtæt udgave. Behovet er – med alt sejlende, inkl. gummibåd  - 9 radioer. Vi har derfor måtte ty til de gamle og der er indkøbt nye opladelige batterier til disse, sådan at tre er brugbare, men meget slidte i kontakterne og slet ikke vandtætte. De oppustelige redningsveste udløb ved udgangen af 2014, så der er sammen med LAVUK anskaffet nye redningsveste, som så har en levetid på 10 år.

Afdelingen har brug for en ny trailer, der vægtmæssigt kan transportere båd med motor og det nødvendige udstyr samt benzintank. Måske kan vi også finde en ny container i den høje version. Den nuværende er ved at ruste igennem.

------------------------
HANDICAP-afdelingen (MINI-12)
20150805_112338.jpg

Her ses en Olsen Twin med en besætning fra LAVUK (onsdagssejlads)

Jens Ludvigsen (medlem nr. 92)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ansvarlig for denne side: Mini-12 udvalget
mailadresse: mini12@sundet.dk