Bäckviken handicap

Bäckviken handicap med Sejlerskolen

Sejlerskolen er i august med i ‘Bäckviken Handicap’.

Bäckviken Handicap er en af klubbens faste tilbagevendende begivenheder, og er altid en meget hyggelig og festlig tur. Turen er en kombineret hygge-og kapsejlads-tur, der efter traditionen har gået til Bäckviken på Hven.

Konceptet med kapsejladsen er, at hver båd får tildelt et ’handicap-point’, der bestemmes af bådtype og hurtighed. Bådene bliver så sendt afsted i intervaller, hvor de langsomste både (som regel gaffelriggerne) har første start, derefter de lidt mindre langsomme både, så de lidt hurtige osv., til alle er afsted. Det er så meningen, at de bagerste indhenter feltet, så alle kommer nogenlunde samtidig i mål. Første båd over mållinjen får den ærefulde vandrepokal.

Der er også en pokal til ’bedst udklædte båd’ – så hvis man ikke regner med at vinde på hurtighed, kan man gå efter at omdanne båd og besætning til f.eks. korsfarere, Orker, Olsenbanden-tema, eller hvad man kan finde på.

Programmet for turen er nogenlunde således:

Lørdag

kl. 8:00       Morgenmad

Kl. 9:00      Skippermøde

Kl. 10:00    1.st. start (som inkluderer gaffelrigger)

Kl. 15:00    Aktiviteter og leg på destinationen

Kl. 18:00    Fælles grillning

Søndag

Kl. 10:00    Præmieoverrækkelse og oprydning, derefter sejlads hjemover.

Pris: Hver besætning deler udgifter til mad og drikke til turen, samt havnepenge. Havnepenge er typisk 100 – 150 pr. båd, madens pris bestemmes af den aftalte standard ombord.

Derudover koster turen 100,00 kr. pr båd, som går til præmier, og 50 kr. pr. person for morgenmad om lørdagen – for dem, der vil spise med.

​Hvis I er flere, der gerne vil lave et hold sammen, så skriv det gerne som kommentar ved tilmeldingen – ellers laver skoleudvalget holdene for jer.